Verslag Hemelvaartweekend in Groesbeek 25 t/m 28 mei.

 

 

 

Donderdagmiddag zagen wij de meeste nordicwalkers arriveren vanaf 13.30 uur in Groesbeek bij Hotel en Bungalowpark De Zeven Heuvelen. Inchecken kon wel, maar de sleutels kregen wij pas om 15.00 uur! Helaas werd dit Hotel voornamelijk draaiende gehouden door stagiaires, dus werd alles strak op tijd uitgevoerd!

 

Om 15.00 uur snel de bagage in de studio’s en bungalows gebracht en om 15.30 uur maakten wij alweer een wandeling richting de aspergekwekerij, wat toevallig ook een Wijnhoeve was.

 

Tijdens de rondleiding kwamen eerst de drie wijnsoorten aan bod, daarna een uitleg over de asperges, hoe ze groeien en hoe en wanneer je ze moet steken. Er stond op verschillende rijen een soort hoog onkruid, wat nodig was om de asperges de eerste jaren te laten ontwikkelen. Elk jaar kun je meer asperges oogsten van één plant. En na 10 jaar is de fut uit de grond en komen er geen asperges meer tevoorschijn. Het lijkt wel een goocheltruc!

 

Daarna werden wij uitgenodigd voor een kleine proeverij met Franse kaas en stokbrood. Eerst de rosé, die al lekker was. Daarna de witte, die het lekkerst was en toen nog een rode, die eigenlijk ook niet verkeerd was.

 

Knap hoor, goede wijnen van Nederlandse bodem! We hebben gelijk maar asperges besteld (zondag ophalen) en een paar flesjes wijn.

 

Snel teruggelopen naar het Hotel (gelukkig in dezelfde straat), waar de rest ons op stond te wachten voor het avondeten. Heerlijk gegeten in restaurant de Oude Molen. ’s Avonds nog even wat nagekletst in de bungalows en studio’s. En ja hoor, de eerste blaren waren er alweer! Els was in haar nopjes met haar “prikpoli” in huisje 16!

 

Vrijdagochtend stond Mei Yü alweer om 8.00 klaar op het grasveld tussen de bungalows voor de dagelijkse Chi Kung. Wat een heerlijke bewegingen zijn dat toch op de vroege ochtend!

 

 

 

Om 8.30 uur konden wij ontbijten in de zaal achter de receptie. Met 40 man/vrouw tegelijk kwamen wij de nogal kleine ruimte in, waar nog niet alles klaar was voor het ontbijt (er was wel 1 stagiaire die voor alles zorgen moest). Dus constant was er vanalles op. Ook mochten wij ter plekke onze lunch klaarmaken, dus dat was goed geregeld. Ja, om 9.30 uur mochten wij dat doen (stond op hun blaadje), dus niet gelijk met het ontbijt. Na even overlegd te hebben, mochten wij toch gelijk onze lunch maken, gelukkig maar!

 

Rond 10.00 uur startte Edwin met de “langeafstandlopers” bij het hotel. En de drie andere groepen gingen met de auto richting ’t Zwaantje (10  minuten rijden). Daar de auto’s op het parkeerterrein gezet en op weg met de drie groepen, onder leiding van Ada, Mei Yü en Els.

 

Els en Edwin hadden er een leuke “puzzel”tocht van gemaakt (helemaal uitgeschreven en met foto’s). De rustige groep kwam de andere groepen steeds weer tegen, want dan waren ze het spoor kwijt (de uitleg was waarschijnlijk toch niet zo duidelijk?). Op een gegeven moment komt zelfs de groep van Edwin ons voorbij lopen. Een mooi moment om een leuke groepsfoto te maken.

 

Wij liepen weer verder tot Restaurant Plasmolen, waar wij genoten van een drankje en een hapje (lees taart).

 

Na deze pauze, op naar de Mookerheide, waar een prachtig uitzicht ons verwelkomde over Cuijk. Ook Jeannette heeft gewoon meegelopen met haar verzwikte enkel!

 

Deze prachtige tocht eindigde weer bij ’t Zwaantje, waar wij nog gezellig wat dronken. Edwin was nog een grotere ronde aan het lopen en is weer teruggelopen naar Groesbeek.

 

In het Hotel was een heel fitnessgebeuren, zwembad, sauna etc. Daar werd met veel plezier gebruik van gemaakt.

 

Deze avond heerlijk gegeten bij restaurant La Vie in Groesbeek. Elke avond konden wij lopend naar een restaurant toe.

 

Els had weer “prikpoli” en de meesten namen nog gezellig een drankje met dit mooie weer op hun piepkleine balcon, heerlijk in de tuin of voor op het terras van het Hotel.

 

Zaterdagochtend om 8.00 uur stonden weer minstens 30 man/vrouw met Mei Yü de Chi Kung oefeningen te doen! 8.30 uur wederom ontbijt en lunch klaarmaken (helaas weer 1 stagiaire aanwezig). Even wat auto’s neergezet bij de Duivelsberg voor de nordicwalkers, die deze dag niet zo ver wilden lopen. En om 10.30 uur startten alle groepen bij het Hotel voor een heerlijke wandeling door velden en bossen. Gelukkig veel bossen, want het was echt heel erg warm deze dag! De Zeven Heuvelenwandeling was inderdaad zeer heuvelachtig!

 

Alle groepen kwamen elkaar weer tegen op de Duivelsberg bij het Pannenkoekenrestaurant. De groep van Edwin en Els gingen 20 km lopen en de groep van Mei Yü ging daar nog een rondje lopen en daarna met de auto’s terug naar het Hotel. Edwin en Els (met groepen) kwamen bijna tegelijk aan in Groesbeek, waar zij nog even op een terras wat gingen drinken en daarna weer naar het Hotel.

 

Maar waar was de groep van Mei Yü? Het rondje op de Duivelsberg was niet erg lang, maar duurde iets langer dan gepland! Het was ook goed weer om alles rustig te doen! Dus lang op een terrasje zitten en rustig een rondje lopen (met een, qua tempo, nogal uiteenlopende groep) en dan weer naar het Hotel.

 

’s Avonds weer naar Groesbeek voor het diner in Huis Valois. Dit was een redelijk kleine ruimte voor 40 personen, dus er waren nogal wat personen, die oververhit raakten en liever buiten waren. Toetje en koffie dan maar op het terras nuttigen.

 

Nog even “chillen” op balcon, terras of tuin en weer heerlijk slapen in de hitte!

 

Deze nacht heeft het geregend en hoorden wij het onweren in de verte.

 

Om 7.00 uur waren er toch weer vele fanatiekelingen voor de Vroege Vogeltocht. Een klein uur gelopen in de buurt van het Hotel tussen de velden door met prachtige luchten! Het zonnetje kwam heel voorzichtig tevoorschijn, maar dat vonden wij helemaal niet erg, dat de zon deze dag niet zo fel was! Om 8.00 uur weer “volle bak” bij de Chi Kung. Wat een rust straalt Mei Yü toch uit tijdens dit half uur! Laatste keer aan het ontbijt en we mochten zelfs nog lunch maken van de overgebleven broodjes! Er liepen deze ochtend zelfs twee dames alles voor ons bij te vullen en dat ging perfect!

 

Helaas moesten wij om 11.00 uur de studio’s verlaten en een aantal gingen al vroeger naar Den Haag terug. De huisjes mochten tot ’s avonds bewoond worden, maar na een laatste koffierondje bij huisje 16, ging iedereen huiswaarts.

 

Sommigen gingen nog even snel de bestelde asperges en wijn ophalen bij de Wijnhoeve.

 

Het was weer een leuk, gezellig en warm weekend!

 

Iedereen bedankt voor de gezelligheid!

 

Groeten Els en Edwin.