Materiaal en kleding

Nordic Walking achter de duinen Materiaal

Nordic Walking poles

Om Nordic Walking goed en verantwoord te kunnen beoefenen, is het van essentieel belang dat gebruik gemaakt wordt van de juiste stokken of poles.

Kenmerken van goede poles zijn :

  • Uit 1 stuk gemaakt van composiet materiaal (carbon). Dus geen verstelbare aluminium wandelstokken. Carbon is licht en sterk en heeft goede schok absorberende eigenschappen.

 

  • Ergonomisch gevormde handvatten met perfect af te stellen polsbandjes zijn een voorwaarde om de techniek goed uit te kunnen voeren. Slecht passende handvatten en polsbandjes gaan irriteren, zeker bij langere wandelingen

 

  • De punt van de pole moet voorzien zijn van een slijtvaste stalen punt, die een goede afzet op onverharde ondergrond moet garanderen. Voor gebruik op verharde ondergrond en dan met name op asfalt moet een goed passende en slijtvaste rubberen voet over de punt geplaatst kunnen worden.

 

Tijdens de (introductie)lessen geven we uiteraard ook informatie over het materiaal en waar u op moet letten als u de poles gaat kopen.

 

Kleding

Het beoefenen van Nordic Walking stelt geen bijzondere eisen aan de kleding. Zolang het maar prettig zit en goed ademt. Een goed ademend wind/regen jack is zeker aan te bevelen. Tijdens de lessen krijgt u van ons adviezen over de kleding die u het beste kunt dragen.

 

Schoenen

De schoenen moeten:

  • Uiteraard goed passen.
  • Een soepele zool hebben, dus geen bergschoenen met een harde, stugge zool.
  • Goed ademend zijn en bij voorkeur waterdicht (Gore-Tex)