Verslag Eifel weekend 2011

Donderdag 2juni De Eifel! Ik had een foto gezien van het hotel maar toen we eindelijk na een lange file in België aankwamen: een verrassing! De ligging: prachtig en het uitzicht: heel mooi! Waar we uiteindelijk voor kwamen: Nordic Walken.

Nordic Walking achter de duinen
Nordic Walking achter de duinen

Aankomst:kamer indelen-drinken-plassen en hup in de benen naar het kasteel. Het ligt heel mooi zo op en tussen de heuvels maar lopen op hele smalle en stijgende paadjes in het bos met steeds weer een ander uitzicht was meteen een goede kennismaking met de omgeving.

Na het eten met zijn allen op het terras voor koffie en een drankje Hoewel: drankje... Ik heb hele grote goed gevulde bierglazen voorbij zien gaan.

Vrijdag: Eerst een goede inspanning en dan uitrusten op een boot op de Moezel. Bernkastel, een echt Duits plaatsje. Leuke pleintjes en straatjes met veel terrassen.

Nordic Walking achter de duinen

Na een lekkere maaltijd (voor Els een hoofdpijn dossier) weer terug en door het heerlijke weer konden we nog lang op het terras zitten. De klapper (ook letterlijk) kwam zaterdag: een stevige tocht. Zelf deed ik 15 kilometer maar er waren nog grotere uitdagingen voor de liefhebbers. Volgens mijn kuiten was het een hele grote inspanning!

Ook werd er op Chinees geestelijk vlak iedere ochtend oefeningen gedaan: heeeeel vroeg! De laatste avond waren sommigen nog niet moe dus Line Dance. Nog een mooie film gezien door Edwin gemaakt als overzicht van de reis.

Helaas: niet alles liep vlekkeloos. Trefwoord: drempel! De eerste dag was al raak. Knie kapot en een pijnlijke enkel. Derde dag was een ramp. Het eindigde in het ziekenhuis:gips om de enkel en bloeduitstortingen op het gezicht en een pijnlijke pols. Dames:sterkte!

Els en Edwin geweldig uitgezocht en georganiseerd! Bedankt!

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Puck.

Zondagochtend: Vroege Vogeltocht om 7.00 uur!