Verslag Eifel weekend 2010

Nordic Walking achter de duinen

Onze Nordicwalkingreis naar de Eiffel

Tijd: 13 t/m 16 mei 2010

Leiding :Els en Edwin Stam , Mei Yu Tan

Deelnemers: Joke van Campenhout , Ana del Barrio , Jeannette Gelauff, Henriëtte Laméris, Paula Bakker,Nel Kummer , Letta de Wild, Chitra Kichari, Jane Sulter, Marina Evers , Joke Valk, René Vasse, Liesbeth Nomes, Roos Donker, Zoulikha Aqarial, Bep de Kievit , Jörn en Benna Harry, Ada de Smeth , Jack van Dooremaal en Ria Frölich.

 

Een enthousiaste groep van 25 mensen had zich opgegeven uit alle trainingsgroepen.

Iedereen had er echt zin in; helaas viel op het laatste nippertje Anneke Geusebroek af wegens ziekte. Heel jammer , en we hopen natuurlijk dat dat niet nog eens gebeurt, want zoiets leuks mag je niet missen!

Van Els waren we al gewend dat ze goed voor de hele groep zorgt, en ze wordt al “ de Moederkloek” genoemd.

Zo ook nu begon ze meteen na de afmelding van Anneke zodrá ze terugkwam van een avondtraining te speuren voor een meerijdplaats voor mij; wat heen- en -weergeschuif , en ik mocht met Els en Edwin meerijden.

De lange reis werd onderbroken door een koffiestop, en meteen nadat iedereen aangekomen was, de spullen in de kamers had gebracht,en we gezamenlijk wat hadden gedronken,gingen we met z’n allen onze eerste buurtwandeling maken, na de warming- up met namenronde. “De paden op” bleek in dit gebied veel van toepassing te zijn. We klommen ons een weg naar boven, hijgden wat uit, genoten van de sfeer en de omgeving, en kwamen lekker voldaan weer aan in het hotel om daar een stevig 4-gangendiner voorgeschoteld te krijgen.

Al die calorieën moesten er meteen weer af, dus Edwin nam ons weer mee voor nog een avondwandeling. Eigenlijk dachten we, dat hij een grapje maakte, maar nee, het was volle ernst. Els was de enige met een zaklamp, dus dat werd lekker spannend, want het werd al wat donker. Het was heerlijk, en de eerste dag was zo goed besteed. Veel mensen waren meteen al met elkaar in contact gekomen tijdens het wandelen, en de groep begon zich al meteen te vormen.

Vrijdagochtend om kwart over 8 werden de liefhebbers ( en dat waren er veel) al buiten verwacht op het terras met schitterend weids uitzicht op onder andere veel herten, door Mei Yu, die ons verwende met Chi Neng Qigong. In alle rust en stilte deden we heel geconcentreerd oefeningen die goed waren voor geest en lichaam. Geheel ontspannen begonnen we daarna aan het ontbijt, en maakten ons lunchpakket om mee te nemen klaar, waarna we ons gereed maakten voor de ochtendtocht. Deze tocht zouden we in 3 verschillende groepen doen.

Zelf ging ik met Edwin mee, samen met Jeannette, Chitra, Jane, Joke v. C., Henriëtte,Ana, en René.

We zouden een korte wandeling maken volgens het plan, (Eiffelsteig) maar het werd een flinke tippel: 13 à 14 km! Wel heel leuk door een dorpje, en door bossen, met indrukwekkende dieptes, waar gelukkig niemand in gevallen is. Alles wat we aan techniek geleerd hadden in trainingen moest wel gebruikt worden op de soms heel smalle paadjes op grote hoogte. Onder de bezielende leiding van Edwin is iedereen goed thuisgekomen, al was het soms wel pittig.

’s Middags na de lunch zijn we met z’n allen naar Triër geweest, de oudste stad van Duitsland, gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus in 16 v.Chr.. Triër is een centrum van wijnhandel en heeft een belangrijke functie als winkelcentrum voor een grote regio. Triër is ook bekend als geboorteplaats van Karl Marx.. Een toeristische hotspot in Triër is de Porta Nigra. Porta Nigra is een poort in de Romeinse stadsmuur van Triër. Hij is gemaakt van zandsteen dat in de loop van de eeuwen, onder invloed van het weer verkleurd is. Vandaar de naam : Porta ( poort ) Nigra ( zwart )

Roos was zo vriendelijk een stadsrondleiding te geven aan ieder die het wilde, en iedereen was vrij om de middag te besteden naar eigen wens; velen konden de verleiding tot shoppen ook niet weerstaan.

Het was vrij koud in Triër, maar gelukkig bleef het wel droog.

Om half 7 bezochten we het vorig jaar goed bevallen, en daarom nu weer gereserveerde restaurant, waar we in een heel sfeervolle ambiance heel uitgebreid en gezellig gegeten hebben.

Op weg naar de auto genoten we nog van het verlichte Triër, en in de parkeergarage wachtte ons een vreemde ontvangst; het bleek lastig om een automaat te vinden waar we konden betalen, de lichten gingen plotseling uit, alles donker,en wij wisten niet wat ons overkwam( half 11 ’s avonds). Edwin bleef koel, en bij de uitgang floepten de lichten ineens weer aan; het leek ons niet leuk alleen in die parkeergarage te moeten zijn.

Joke v.C. moest heel nodig tanken, maar zij had de Shellpomp die open was gemist, en 7 andere pompen waren dicht; gelukkig lukte het nog op het hotelterrein te komen (en de volgende dag is het opgelost.)

Een drankje konden wij in het hotel niet meer krijgen op vrijdagavond half 12 , en een spelletje kon er ook niet meer gespeeld worden, want de boel ging sluiten, dus was het vroeg slapen .

Zaterdagochtend weer eerst chigong van Mei Yu.

Na het ontbijt maakte de ploeg van Edwin, die deze dag aangevuld werd met Roos en Mei Yu, een lange wandeling.

Eerst gingen we met alle anderen naar Haus Burgblick in Manderscheid, een hotel dat gerund wordt door Hollandse bekenden van Els en Edwin; daar dronken we koffie, en konden genieten van een prachtig uitzicht op een kasteelruïne . Naast elkaar zijn de Oberburg en de Niederburg te vinden uit het jaar 1173, deze beide burchten symboliseren de geschiedenis van het gebied.

Nordic Walking achter de duinen
Nordic Walking achter de duinen

De avond werd begonnen met het diner, en na het hoofdgerecht werden Els, Edwin en Mei Yu in het zonnetje gezet door Jeannette als bedankje voor alles wat zij gedaan hebben; zij kregen een toespraakje en een leuke ketting, bestaande uit irisbonnen.

De verdere avond werd heel gezellig gevuld met spelletjes, gezang, gepraat en gepimpel; de verjaardag van Mei Yu hebben we met een drankje gevierd . (Bep houdt erg van Jägermeister).

Zondag voor dag en dauw moesten de liefhebbers al op om te dauwtrappen; om 7 uur was de warming-up met 14 mensen. Ruim een uurtje de laatste wandeling en genieten van de vroege vogels en zon; daarna de chigong op het goed gevulde terras, en dat was de laatste activiteit.

Jeannette deelde tijdens het ontbijt nog zakdoeken uit voor het afscheid dat zwaar zou vallen. Dat was goed bedacht, want de groep was ontzettend leuk, en de sfeer fantastisch.

Een deel van de mensen ging rechtstreeks naar huis, en een ander deel trof elkaar nog in Maastricht, waar juist de jaarlijkse stadsprocessie te bewonderen was. Het was een heel gezellig sfeertje met……jawel…zonneschijn! Heerlijk terrasje gepikt met alle mensen die daar ook waren van onze groep.

We kunnen spreken van een groot succes, en namens allen nogmaals super bedankt, Els, Edwin en Mei Yu !

Ria