Verslag Beterlopenloop 2012

Nordic Walking achter de duinen

De Beterlopenwinkel en de Nordic Walking vereniging Nordic Walking achter de duinen mochten zich zondag 4 november jongstleden verheugen in een flink aantal deelnemers aan de Nordic Walking- en Wandeltocht. De zorgvuldig uitgezette route ging tevens langs Inloophuis Haaglanden. Tientallen mensen maakten een stop bij het Inloophuis, waar zij een korte rondleiding kregen en vragen konden stellen aan de gastvrouwen en -heren. De loop heeft geresulteerd in het mooie bedrag van 700,00 euro, dat bestemd is voor Inloophuis Haaglanden.

De deelnemers aan de wandeltocht begonnen bij de Beterlopenwinkel op de Laan van Wateringse Veld. Naast koffie met lekkers werden zij getrakteerd op een verhaal over het Inloophuis en ontvingen zij een rugtasje met inhoud voor onderweg en een aantal folders. De route van de wandeling bracht meer dan 50 mensen bij het Inloophuis. Het huis was opengesteld om een kijkje te nemen en vragen te stellen. De lopers waren blij verrast om een gezellig naar koffie ruikend woonhuis aan te treffen.

"Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar dat het zo gezellig zou zijn, had ik niet verwacht." Een andere bezoekster zei: "Mijn schoonzus, die een vervelende periode achter de rug heeft, wil ik hier graag mee naartoe nemen. Jullie brede aanbod van activiteiten kan haar zeker opbeuren en ik heb begrepen dat je altijd iemand als steun mee mag nemen."

Na afloop van de tocht mochten de deelnemers uitrusten bij Grieks restaurant Milos onder het genot van een kom warme erwtensoep met een broodje. Het was een geweldig verzorgde wandeltocht!

Inloophuis Haaglanden is een woonhuis, waar mensen met kanker en hun naasten een ontmoetingsplek hebben en ook even leuke dingen kunnen doen.