Hemelvaartweekend in Barchem.

 

 

Donderdag 10 mei druppelden de 41 nordicwalkers binnen tot 15.00 uur op het terras van Landgoedhotel Woodbrooke. Het was gelijk al aangenaam vertoeven op het zonovergoten terras met een drankje en een hapje. De kamers waren al wat eerder klaar, dus de spullen konden naar de kamer en wij maakten ons klaar voor de eerste wandeling om 15.30 uur. De kamers, studio’s en boskamers waren verrassend en iedereen startte ontspannen aan de tocht van 9 kilometer. Wat een prachtig landschap! Landerijen, bossen, landhuizen, leuke dorpjes en dichtbij het hotel de Lochemse en Kale Berg. Heerlijk gegeten in Brasserie Woods en ’s avonds ging iedereen zijn eigen gang. ER werden spelletjes gespeeld, een kleine wandeling gemaakt, rustig ergens zitten en een groepje ging naar Lochem, daar waren Keidagen. Nou Keigoed waren die! Een kermis en een muziektent met harde vervormde discomuziek. Dus toen maar een rondje om het dorp en gauw weer naar het hotel. ’s Middags en de dag ervoor waren er wel allemaal leuke voorstellingen en muziek te zien en te horen. Even nog naar het songfestival gekeken en toen naar bed. Wat een vogels in het bos!

 

’s Ochtends om 5 uur was het een kakafonie van geluiden rond het hotel, prachtig!

Om 8.00 uur stonden wij op het grasveld klaar voor Chi Kung o.l.v. Mei Yü, altijd heerlijk wakker worden! Daarna een stevig ontbijt en de lunch klaarmaken en om 9.30 uur alweer klaarstaan voor de wandeling naar een kasteel. We liepen over wegen en bospaden en kwamen inderdaad een prachtig kasteelhuis tegen, waar de meesten hun lunch nuttigden aan de prachtige oprijlaan. Helaas mochten wij niet naar binnen. De rustige groep had nog een ommetje gemaakt via een café voor koffie, dus kwamen wat later aan dan gepland. Om 14 uur met auto’s richting Zutphen voor een prachtige boottocht over de Berkel en de grachten van Zutphen. Het was echt heel erg mooi, interessant en fantastisch weer om in deze fluisterboot te zitten. Mazzel hoor! Daarna even door Zutphen gelopen en om 18.30 uur gingen wij dineren bij restaurant Vaticano. We werden in de kelder geplaatst, waar het nogal donker was, maar gelukkig minder warm, dan boven. Heerlijke familieschotels met eten werden er geserveerd met vis en vlees. Heel erg lekker en ook het toetje werd op grote schalen geserveerd, zodat je zelf kon pakken. Het afrekenen is altijd hilarisch! Els had de Italiaan niet helemaal begrepen, dus ging het nogal rommelig. Gelukkig namen een aantal personen per tafel het initiatief en kwam alles op zijn pootjes terecht! Gelijk zijn wij teruggereden naar het hotel over de donkere wegen (dat zijn wij toch niet meer gewend in het westen). Sommigen namen nog een drankje en daarna weer in het “mandje”.

 

Zaterdag wederom om 8.00 uur Chi Kung, daarna ontbijten en lunch klaarmaken voor de grote tocht!

Starten om 10 uur in 4 groepen richting Theehuis de Busker in Geesteren, waar wij ’s ochtends al 2 auto’s hadden neergezet voor de lopers, die deze dag geen 20 kilometer wilden lopen. Een prachtige tocht met veel rododendrons langs de weg, langs water en gelukkig ook veel bomen (het was best warm). Het Theehuis was een boerderij met een heerlijk grasveld, waar wij heerlijk konden zitten en genieten van koffie/thee met eigen gebakken taart, door de kinderen van de eigenaar. Er gingen heel wat schoen en sokken uit om over het zachte gras te kunnen lopen. De inrichting van de boerderij was erg bijzonder, veel spullen van vroeger stonden er. Dus ook het toilet, het was een echte poepdoos! De snelle groep van Edwin ging alweer weg, toen de groepen van Ada, Lenny en Els aan kwamen lopen. Zij gingen alweer op weg naar de “Witte Wieven” een cafe in Zwiep. Wij liepen allemaal daarheen en namen een heerlijk drankje op het terras. Gelukkig nog maar 4 kilometer te lopen naar het hotel! Een prachtige wandeling! ’s Avonds na het heerlijke eten ging een groepje buiten zingen en om 21.00 uur de voetjes van de vloer voor Line Dance o.l.v. Margot. We mochten een uur een mooie zal gebruiken in het hotel, dus werd er weer ijverig gedanst! Daarna keken de meesten naar het Songfestival met een drankje (we waren moe). Daarna weer lekker slapen.

 

Zondag om 7.00 uur stonden er toch alweer 23 nordicwalkers te trappelen om de Vroege Vogeltocht te gaan lopen. Een leuke ronde langs boerderijen en door het weiland. We waren op tijd terug voor de Chi Kung om 8.00 uur. Helaas ging het opeens regenen en hard ook! Dus gauw naar binnen voor het ontbijt. Gelukkig kwam de zon weer snel terug! Dus inpakken, afrekenen, nog een kopje koffie en helaas weer op huis aan! Een aantal gingen nog naar een museum of naar Deventer en daarna weer naar het westen des lands!

 

Dat was weer een zeer geslaagd weekend!

 

 

 

Els en 40 nordiccers!